Pige DM 2010

7 Danske Mesterskaber til Skives Kvindelige Idrætsgymnaster

Skive Gymnastikforenings Kvindelige Idrætsgymnaster var den 17. og 18. april 2010 til Pige DM i Kastrup. Skive deltog med 3 dommere (Maria Lanng, Annelise Larsen Lyng og Michelle Salanson), 3 trænere (Hanne Laursen, Lene Andersen og Maria Lanng) samt 17 gymnaster. Den store trup bestod af en broget samling gymnaster: erfarne medaljetagere i pige rækken, piger der var rykket en gruppe op, og nyoprykkede fra stigerækken. Derfor var der forskellige forventninger til pigerne. Nogle forventedes at blive Danske Mestre, andre forventedes at vinde medaljer i visse discipliner, og endnu andre havde som mål at stå specielle momenter, at klare sig bedre end en bestemt konkurrent osv.

Desværre blev lørdagens konkurrence afviklet rigtigt dårligt, så pigerne måtte vente op til 30 minutter imellem redskabs-opvarmning og øvelse. Dette gjorde at den sunde nervøsitet og spænding der er normalt hos pigerne til en konkurrence voksede så meget at nogle piger kørte tydeligt dårligere øvelser end normalt.

I Pige 3 blev Signe Juhl Jørgensen Dansk Mester på gulv og i basic-line og vandt sølv i mangekamp og bom, samt bronze på hest. Mie Kjeldbjerg Jæger blev Dansk Mester i barre og vandt bronze i mangekamp og på gulv. Rebecca Liborius Jensen fik en flot 4 plads på gulv og en 5. plads i mangekamp.

I pige 2 blev Emilie Louise Andersen Dansk Mester i mangekamp, på hest, i barre og på gulv. På de sidste 2 redskaber bom og basic-line fik hun sølv. Rikke Lanng vandt sølv på gulv samt bronze i mangekamp og i basic-line. Desuden deltog Julie Høg Krogsgaard, Julie Lund Larsen, Amalie Brammer Kristiansen, Maja Bundgaard Larsen, Pernille Greisen Iversen. Her blev det ikke til medaljer men til mange flotte øvelser.

Træner Hanne Laursen er godt tilfreds weekendens 7 Danmarksmesterskaber og resten af resultaterne. De ældste af pigerne har endnu tre uger foran sig med hård træning inden de den 8. og 9. maj stiller op til Junior A mesterskabet i Skive, hvor de skal konkurrere mod de noget ældre gymnaster.

Om søndagen afvikledes Pige 1 konkurrencen for de yngste piger. Her vandt Skives Stephanie Hulegaard Lyng sølv på bom og fik en 8 plads i mangekamp. Gymnasterne fra talentholdet Asta Burlund Jepsen, Nanna Boserup, Signe Bistrup Andersen, Sofie Søgaard og Victoria Christensen var til deres første Pige række konkurrence, som de havde trænet op imod, blandt andet ved at deltage i Talent Cup. Selv om pigerne ingen medaljer fik, er træner Maria Lanng godt tilfreds med pigernes flotte øvelser.

Billdetekst. Medaljetagerne i Pige 2 og 3: Bagerst Mie Jæger og Signe Juhl Jørgensen. Forrest Rikke Lanng og Emilie Louise Andersen.

Billedtekst medaljetaeren i pige 1 Stephanie Hulegaard Lyng

Billede  -  af