Udskriv siden

Sølvmedalje til ung SGF gymnast ved Senior DM 2009

Samantha Drejer Thomsen, 14 årig junior gymnast fra Skive Gymnastikforenings Elitehold, var i weekenden den 16. Og 17. Maj 2009 til Senior DM i Odense for at prøve kræfter med Danmarks bedste seniorgymnaster. Lørdag fik hun en flot 5. Plads i mangekamp og kvalificerede sig til søndagens disciplinfinaler med dagen højeste scorer på bom og tredje bedste scorer på gulv.

Søndagens diciplinfinaler var noget af en prøvelse for de yngste deltager, da finalerne blev kørt som Winners Final i en stuvende fuld hal med omkring 1000 tilskuere.

Samantha var her første deltager på bommen og den megen publikumsopmærksomhed satte da også sit præg på øvelsen, med et enkelt nedfald og et par vaklinger. Præstationen rakte til en 5. Plads.

Næste og sidste øvelse var gulvet og her havde nerverne lagt sig hos den 14 årige Skivepige. Hun kørte en suveræn øvelse med kun ganske få fejl, hvilket da også fik publikum op af stolene for at kvittere med et kæmpe bifald. Øvelsen blev da også belønnet med en sølvmedalje, kun 0,3 point fra den vindende gymnast, VGF’s ungarske Anna Csiszar, som tog alle fem guldmedaljer ved weekendens DM.

Siden Samantha vandt Junior DM i Skive i marts, har hun fået flere svære momenter i sine øvelser da hun er med i kampen om at deltage i Ungdoms OL i Finland til sommer. Samantha er en af tre kandidater til en eller to pladser ved ungdoms ol. Udtaglesen sker bla. på baggrund af gymnasternes resultater ved konkurrencer samt efter mange andre faktorer der alle vurderes af landstræneren og DGFs sportschef. Samantha har indtil videre opnået den kvalificerende disciplin-score 1 gang på bom og 2 gang på gulv og er den gymnast der pt. er tættest på kravet til direkte udtagelse. Hendes præstation i lørdagens mangekamp lægger nemlig kun 1,65 point fra kravet til direkte udtagelse på 47,00 point. Da udtagleseskriterierne som nævnt er lidt diffuse har Hanne og Samantha derfor ikke andet at gøre end at klø på med ekstra og intensiv træning, med svære momenter og større sikkerhed i udførelsen.

”Jeg er rigtig stolt af Samanthas præstation ved Senior DM. Vi er et godt stykke på vej videre imod deltagelse i ungdoms OL, og det er godt at se så ung en gymnast bide skeer med de ældre og meget erfarne seniorgymnaster.” udtaler Træner Hanne Laursen

Opret dig som bruger på netgymnast.dk og se bla. Samanthas gulvøvelse

se den officielle Ungdoms OL side

 

 

Dragtsponsorer for KIG